Liten luftetur med Cliff

Lunsj i utkanten av Drøbak

Fredag 5.6.

Jeg har fått med meg Heidi, min venninne gjennom mange år, på en tur. Utgangspunktet er at vi skal på Oslo Nye Teater og se Stine Fevik spille Girls & Boys. Stine er datter til et vennepar, og vi er mektig stolte av henne. Vi gleder oss veldig, og har bestemt oss for å ta bobilen inn på fredagen slik at vi kan overnatte etter teaterbesøket. 

Etter mange dager med deilig sommervær meldes det nå regn og vind denne helgen, men vi legger forventningsfulle ut på tur likevel. Når vi først er på vei kjører vi sjelden rett på målet, som i dag er Bogstad Camping. Vi legger turen via Revetal, der vi handler mat og tilfeldig treffer skuespiller Stines mamma, vår venninne. Videre lever vi etter «veien blir til mens vi går»-metoden. Det resulterer i at vi kjører ned til Holmestrand, følger gamle E18 til Sande, og fortsetter østover til Svelvik. Her tar vi båten over Svelvilstrømmen, deretter tunellen under Drøbaksundet og svinger nedom Drøbak der vi tar en lunsjrast ved båthavna tvers overfor Oscarsborg. Det regner!

Plutselig bestemmer vi oss for å campe på Ekeberg i stedet for Bogstad, siden vi jo nå er på denne siden. TomTom får i oppdrag å lede oss dit, noe han gjør på en utmerket måte, og etter å ha betalt 570kr for en plass på gresset med strøm og utsikt over Oslo, tar vi på oss pentøyet og spretter en medbrakt flaske med portugisisk sprudlevann.

Vi vil spise middag før vi tar trikken ned til Karl Johan, så vi slår opp paraplyene og går gjennom skogen ned til Ekebergrestauranten. Her blir det fisk og hvitvin før vi må springe ned til veien for å rekke trikken inn til sentrum.

På Karl Johan blir vi møtt av utallige demonstranter med munnbind og plakater. Den lille demonstrasjonen mot politivold i USA har nok est noe ut!

Flotte Stine Fevik, helt alene på scenen klarer hun å trollbinde publikum.

Vi løsriver oss fra demonstrantene og finner fram til teateret, der vi blir møtt med antibac og informasjon om hvordan vi oppfører oss på teater i disse covid-tider. Bare hyggelige mennesker overalt. En kjekk ung mann sørger or at vi får med oss et plastglass prosescco inn i salen.

Og for en forestilling! Utrolig bra, og det er en sterk historie. Stine imponerer virkelig! 

Etter forestillingen er vi så heldige å få noen ord med skuespilleren før vi rusler ut på gata igjen, nå på jakt etter et sted vi kan ta en kaffe før vi setter oss på bussen tilbake til Ekebergsletta. 

Fargerikt i strandkanten😬

Lørdag 6.6.

Det regner. Vi skrinlegger planen om å gå en runde i Ekebergparken. I stedet sjekker vi Yr og ser hvor det er mulig å få se sola. Det ser ut som vi må helt ned til Svenskegrensa før den vil vise seg, så vi kaster loss og legger i vei nedover mot Hvaler. Nytt mål; Skjærhalden på Kirkeøy. 

Jo lenger sørover vi kommer, jo lettere blir været, og når vi ruller inn på P-plassen i utkanten av tettstedet, kaster solen sine stråler ned på oss der den titter fram mellom de lette skyene. Jeg betaler for 4 timer, og vi kler på oss turtøy, handler nistemat og koser oss med deilig softis og kirsebærsaus. 

Etterpå bærer det ut på kyststien på svabergene utover mot Homlungen fyr. 

Sjekk det været!

Vi får en fantastisk tur rundt sørspissen av Kirkøy. Sola skinner og det er varmt og godt. Dessverre tok jeg ikke med «sommertøy» da jeg pakket i går. Jeg pakket etter værmeldingen. Når man drar på «vi kjører dit været er best»-tur, er det lurt å pakke litt mer variert. 

Ved Storesand finner vi en plass i le, for nå har vinden tatt seg kraftig opp. Det er meldt 14 m/sek utover mot kvelden. Den flotte sandstranda ligger og frister, men badetøyet er dessverre ikke på plass i sekken. Etter at den utrolig gode salaten Heidi kjøpte på bakeriutsalget ved Kiwi, er spist opp, må jeg ut å kjenn på vannet. Av med fjellstøvler og sokker, og opp med buksebeina så langt det går. Deilig kjølig vann, men ikke verre enn at et bad absolutt hadde vært mulig.

Dette var bare SÅ godt!!!💕

Vi må tilbake til bilen før parkeringstiden utløper, så vi velger korteste veien gjennom den flotte furuskogen. Jeg betaler for to nye timer, da kan vi stå her til i morgen tidlig kl 08:03. Litt billigere enn forrige natta kan man vel si!

I kveld skal vi kose oss, så vi pynter oss litt og går ned til sentrum for å finne noe god mat. Det blåser bra, og kvelden er ikke særlig lun, så vi skrinlegger plassene helt ute ved brygga. Litt opp i gata, hos Big Fish, finner vi alt vi kan ønske oss. Koselige, lune uteplasser der klatreplanter gir en deilig hageatmosfære, søte, hyggelige, unge servitører, og nydelig mat og drikke.

Vi starter ute i hagen med ei flaske crèmant. Det er litt kaldt, så heldigvis får vi raskt bord inne og kan nyte resten av kvelden uten å fryse. Dette er en fiskerestaurant, og vi bestiller blåskjell. Maten er vanvittig god! Pommes frittes m aioli til. Bare helt nydelig. Denne restauranten anbefales. Åpen hele året.

Helt grei soveplass.

Søndag 7.6.

Vi må hjem i dag. Selv om vi er pensjonister, får vi vel komme oss hjem til våre respektive samboere. Men først skal vi innom Gamlebyen i Fredrikstad.

Klokken 08:00 står jeg klar ved parkeringsautometen for å sørge for at vi kan stå her lovlig fram til kl 10:00. Det er en deilig morgen her i utkanten av furuskogen. Solen titter fram innimellom, det blåser en litt kjølig vind og fuglene kvitrer i trærne. 

Etter frokost rekker vi en liten, rask spasertur på myke stier i furuskogen før vi pakker ned alle løse deler og setter kursen nordover igjen.

Kirken i Gamlebyen

Det står bare to andre biler på parkeringen utenfor Gamlebyen når vi kommer. Vi er kanskje litt tidlig ute? Det er jo tross alt søndag!

Vi rusler innover i byen, og plutselig hører vi kirkeklokkene. Vi går etter lyden og finner den vakre, hvite korskirken i utkanten av bebyggelsen. Døren er åpen, og vi blir møtt av en smilende, vakker kvinnelig prest og en like smilende mann som står klar med antibacspray. De forteller at vi skal sitte der det ligger en salmebok. Det betyr tre personer på hver annen rad. 

Etter en fin gudstjeneste er vi ute på gata igjen og vi besøker et galleri med mye spennende kunst før vi slår oss ned ved et hyggelig kafebord meg kaffe og snurrings. Koselig å sitte sånn og småprate litt, kikke på mennesker og bare nyte atmosfæren i det gamle huset.

Vi går en runde gjennom byen, kikker innom noen butikker og faller pladask for et par sorte høner som kakler rundt utenfor Frans’ hage nede ved elva. Temperaturen kunne godt vært et par hakk høyere, så vi bestemmer oss for å finne tilbake til Cliff og få ham til å føre oss ut på veien og hjemover.

Det blir ferje Moss - Horten. Nå skal vi hjem. Jeg har bestemt meg for at jeg skal kjøre innom på Shell på Kjelle og tømme do. Det er første gangen jeg gjør dette alene! Litt stolt av meg selv!

Jentetur i bybobil har funket perfekt.

  • På jakt etter dørpynt

  • Høna gravde seg ei grop i sanda

  • Frodig i Frans’ hage. Gjenbruk av gamle messingvedhanker