11. mai, 2020

Gjenbruk

Det er moro å se at det spirer og gror ute i hagen og inne i drivhuset. Vi har vært så bortskjemte med finvær her nå at jeg tok sjansen på å plante ut to av squashene mine for et par dager siden. Sist jeg prøvde gikk det jo helt galt, så jeg burde ha lært av feilene mine. Selv om det var meldt svært lave temperaturer forrige natt tenkte jeg at her ute på øya blir det nok ikke så kaldt. Men det ble det! Med sjokk så jeg at gradestokken sto på 0 grader kl 6 i morges. Fort på med klær og rett ut for å se hvordan det lå an med de to nyutslupne. Oj, det så ikke bra ut! De største bladene var frosset i stykker, men det så ut som blomsterknopper og nye, små blader var like friske. Spennende å følge med utover dagen.

Nå i kveld ser det ut som det kan være håp, så for å ikke risikere det samme i natt, har jeg satt en plastkasse på hodet over hver av dem. 

Inne har mine eksperiment med gjenbruk vist seg å funke. Purrerota skyter opp en liten, grønn, ny purre, hvitløkbåten spirer, og i salatstilken jeg kuttet av vestfoldsalaten, titter det fram en ørliten salatdusk! Gøy!