5. mai, 2020

En vanlig tirsdag i mai

Sola vekker oss til ny dag og nye aktiviteter. Morgenen er kjølig, lufta røper at vi fortsatt bare er i starten av mai. Jeg har fremdeles varme på i drivhuset om natta, og det tror jeg planter og spirer setter pris på. De vokser og trives der inne. Noen vokser mer enn andre, og squashen har nesten okkupert halve plassen. Jeg tør ikke sette dem ut enda. Jeg forsøkte nemlig forsiktig med en av dem for en stund siden, og det resulterte i at jeg dessverre drepte den. Derfor venter jeg i det lengste. 

Stangsellerien jeg puttet i våt jord inne på kjøkkenet er frisk og grønn, og stilkene blir stadig lengre. Tomatplantene vokser seg sterke, og de små paprikaspirene har begynt å få fart på seg. Det dukker opp spirer i potter og kartonger, og jeg har glemt hva jeg har sådd hvor, så dette blir spennende! 

En deilig dag rundes av med en rask tur ute i vakker vårnatur. Vi tar den gamle veien, Krokebakken, mellom Hulebak og Haug. Løvtrærne står med hver sin grønnfarge, og morelltrær og slåpebusker blomstrer omkapp.