Med Cliff til Nord-Tyskland

Første stopp, Hos Kari i Dynekilen.

Dag 1. Mandag 5.8.

Vi har gledet oss lenge til denne turen. Hele juli har vi tilbrakt hjemme på øya, og det har vært flott, men nå lengter vi etter å komme på hjul. Det er mye å forberede før vi kan starte, siden vi har tenkt å være borte i tre uker, men rett før tolv er Cliff klar med sykler bakpå og alt nødvendig utstyr + litt til i skuffer skap og her og der. Dagens mål er et eller annet sted i nærheten av Halmstad. Onsdag har vi nemlig billett fra Trelleborg til Sassnitz. Vi har tenkt å tilbringe noen dager på øya Rügen.

Utpå kvelden nærmer vi oss Varberg og svinger nedom for å se etter overnatting. Her finner vi Getterön naturreservat, der vi får plass for natten sammen med en annen bobil. Vi betaler 200kr, og det er med strøm. Det lukter stygt av fugl her, men stedet er spennende og rolig. Syklene blir løslatt fra stativet, og vi tråkker i vei gjennom reservatet og ut til Trönningenäs der vi finner ei flott, gammel restaurert vindmølle. På tilbaketuren må vi holde munnen godt lukket, fordi kveldsluften er full av små insekter. Lykter er tent på reservatets område, og det hele er ganske stemningsfullt.

  • Hvem har lagt disse digre eggene?

  • Fuglekasser for enhver smak

  • Den restaurerte vindmølla på

Dag 2. Tirsdag 6.8.

Vi forlater reservatet kl 11 og legger i vei videre sørover E6 gjennom sol og regn. Litt før klokken er to ruller vi inn på bobilcampen i Trelleborg. Her kan vi stå til vi må stille opp i fergekø kl 6:45 i morgen tidlig. Plassen er helt nede ved vannet, og vi betaler 10€. Det er ikke strøm her, men vi klarer oss fint uten. Utover dagen fylles den store plassen sakte, men sikkert opp av bobiler og noen campingvogner.

Trelleborg er flatt, ikke den koseligste byen vi har vært i, og den frister egentlig hverken til gå- eller sykkelturer. Vi prøver oss på en liten spasertur på jakt etter en matbutikk, og på tilbakeveien går vi helt nede i strandkanten. Her lukter det dy, og vannet frister overhodet ikke.

Med nesa mot sjøen

Langs stranda i Trelleborg

Dag 3. Onsdag 7.8.

Klokken ringer 06:00, og litt før 06:45 står vi klar på kaja. Noe forsinket setter ferga kursen for Sassnitz, og vi finner oss en plass i restauranten for å nyte vår bestilte frokostbuffet. Det blir en fin tur over Østersjøen. Maten er god, været er topp, det er rolig på vannet og den siste timen står vi på dekk og ser Rügen dukke fram. Når vi kommer nærme nok ser vi de hvite klippene og den berømte klippen kalt Königstuhl. Dit skal jeg!

Vel i land på Tysk jord kjører vi rett til Wohnmobiloase Prora. Vi vil oppleve Hitlers feridrøm for arbeiderne, det 4,5 km lange boligkomplekset som ble bygget mellom 1936 og 1939, og som skulle ha plass til 20000 feriegjester på samme tid. På grunn av krigen ble det aldri bygd ferdig. I mange år har derfor bygningene stått tomme, og noen av blokkene, de som var mest uferdige, har delvis rast sammen. De senere årene har det foregått et stort renoveringsarbeid, og de gamle bygningene har gjenoppstått som ungdomsherberge, ferieleiligheter, hotell, restauranter og kafeer.

På Wohnmobiloasen får vi en deilig plass i utkanten av området. Stedet er tydeligvis ganske nytt, men plassen er anlagt på engammel tomt. Det er tydelig på de betongdekte »gatene» der.