Snart.....

Teltet og Partneren blir byttet ut mot citybobilen.

Vi elsker å være på tur. Korte turer og lengre turer, der vi kan bruke bena, sykle eller padle. Fra august 2013 til april 2018 hadde vi vår Dethleff med alkove, som vi storkoste oss med. Februar 2016 startet vi vår padlekarriere, og padling har blitt en viktig del av livet vårt. Dessverre kunne vi ikke få med oss kajakkene på Dethleff, så da måtte vi gå til det skritt å selge han. Det var med tungt hjerte vi leverte ham til Askjems og tok farvel for alltid. Planen var å kjøpe en brukt citybobil, men vi fant ingen vi falt helt for. Etter flere turer på bobilutsalg, søk på nettet og tur til messa på Lillestrøm, møtte vi vår sjebne i utstillingshallen hos Askjems på Sem. Med kajakk på taket og sykler bak sto han der og representerte svaret på alle våre drømmer. Vi var solgt, fortapte, forelsket! Men vi skulle jo ikke ha ny bil! Eller? Det bar inn i tenkeboksen, og vi kom fram til at vi bare måtte prøve. I september ble kontrakten underskrevet, og siden har vi ventet, gledet oss og innimellom vært bortom og kikket på ham. Noen ganger har han vært helt nedsnødd, stakkar. Nå er våren her, og om to uker kan vi endelig hente vår flunkende nye Sunlight Cliff. Han skal da være fullt rigget med sykkelstativ bak og kajakkstativ på taket, klar til å bringe oss rundt på nye eventyr. I tillegg skal han etterhvert, i løpet av seinsommeren, bli vår eneste bil! 

  • Klar med foreløpig ett kajakkstativ

  • Sykkelstativet er ferdig montert

Og så kom dagen!

Klar for hjemreise

Endelig! 14. mars kan vi hente bilen vi har ventet på i hele vinter! Dessverre har han bare fått ett kajakkstativ foreløpig. Det hadde visst skjedd en feil i bestillingen. Det betyr at vi ikke kan få med kajakkene ut på tur ennå. Men det ordner seg nok etterhvert!

Vi er yre av glede da vi kjører den nye bilen ut på veien med kurs for Tjøme. Nå skal vi «flytte inn» med alt vi trenger når vi skal på tur. Skuffer og skap blir fylt med det mest nødvendige, senga blir redd opp og håndklær hengt opp på det knøttlille badet. 

 

  • Kjøkkenskuffene fylles

  • Senga er klar

  • Bare å bruke badet....

1. turen. Korten bobilpark.

Vel plassert innerst i Vestfjorden

18. - 19.3. Kortreist. Tjøme - Korten 23 km. 

Vi må jo prøve vår nye mobile feriebolig, så vi pakker med oss toalettsaker og litt nødvendig mat og setter kursen innover mot Norges eldste by. I det sola forsvinner bak åsene i vest blir vår Cliff for første gang koblet til strømmen på en bobilplass. Alt funker og vi har det lunt og godt inne i bilen selv om det er kjølig ute.

Etter en god natts søvn i den deilige senga bak i bilen, tar vi en rask, enkel morgenvask. Solen skinner ute, og vi kler på oss for å gå inn til byen. Vi tar gangbroa over til Kaldnes for å kjøpe deilige, sprø, nystekte croissenter på det franske konditoriet der. 

Bobilplassen på Korten er et fint utgangspunkt for turer i området. I dag velger vi å ta en tur opp i Frodeåsen. Her går vi på de smale oppbygde veiene, nyter utsikten over byen og vestover mot Lågendalen. Vi fortsetter opp i åsen og nordover i Greveskogen der snøen fremdeles ligger ganske dyp enkelte steder.

Utpå ettermiddag vender vi nesa hjem mot øya. Vår første tur med Cliff har vært helt topp.

  • Fine veier i Frodeåsen

  • Utsikt over Vestfjorden

Kommentarer

27.06.2021 12:25

Heidi Grethe Hamsdokka

Hva slags kajakkstativ har dere montert og hva koster det for 2? Mvh Heidi

29.06.2021 04:06

Heidi Grethe

Takk for svar. Mvh Heidi

27.06.2021 21:12

harriet

Obs, det ble en feil her. 3000kr for stigen.

27.06.2021 21:10

harriet

Hei. Vi har Thule Hullavator. Tror det kostet rundt 16000kr for begge, og i tillegg må vi ha teleskopstige fordi bilen er sånhøy. Den mener jeg koster rundt 300kr.