Dag 13, lørdag 17. august

Det er en grå morgen her i nordenden av Müritz, men vi lar oss ikke stoppe av det. Etter frokost sykler vi inn til byen for å kjøpe et par frosker som vi så i et butikkvindu tidligere. De hadde et utrolig utvalg av frosker i forskjellige situasjoner, og jeg som elsker frosker, måtte jo bare skaffe meg noen av dem. Tyskland er forøvrig et land der det er lett å finne froskefigurer.

Vi sykler tilbake til bilen med de nyinnkjøpte froskene og pakker dem forsvarlig bort før vi sykler inn i byen igjen. Nå skal vi spise kake, og utenfor et av de mange konditoriene slår vi oss ned med hvert vårt digre marsikankakestykke. Det kjennes i magen når tallerkenen er tom, og i stedet for å kaste oss på syklene med en gang, slik vi hadde tenkt, rusler vi litt rundt i gatene. Nede ved sjøkanten ligger mange restauranter, og vi finner en med uteservering der vi slår oss ned og bestiller et glass hvitvin. Vi har all verdens tid, det er ferie, og vi skal bare nyte livet.

Omsider er vi klare for litt sykling, og i dag går turen rundt den lille sjøen Tiefwarensee, som ligger rett nord for byen. Det er en koselig runde, men noe kort for oss, så vi fortsetter sørover og sykler rundt Feisneck. Her sykler vi stort sett på en sti som går ganske nærme vannet. Den siste biten tilbake til byen sykler vi langs bredden av Müritz, eller Binnenmüritz, som det heter helt innerst mot Waren. 

Det er lørdag i dag, og kvelden nærmer seg. Gatene og plassene ned mot sjøen fylles av folk. Det har vært et mosjonsløp her, som har pågått i hele dag, og nå kommmer de siste sliterne i mål. Før vi sykler tilbake unner vi oss hvert vårt fiskerundstykke og deler ei flaske hvitvin. Dette er den siste kvelden vår her i denne koselige byen. I morgen forlater vi denne østlige delen av Tyskland og reiser mot vest.