Vår første lengre tur med Cliff

9. mai, 2019

Gås med falkeblikk på veien!

9. mai, 2019

Påskesola skinner som besatt i det vi ruller ut på Haugsveien og setter kursen østover for å tilbringe de neste 14 dagene i Sverige. Cliff koser seg, og påskegåsa er plassert i vinduet med blikket stivt festet på veien. Vi vet ikke hvor vi skal, men har to områder vi vil kikke nærmere på. Det ene er Hornborgasjön sør-øst for Skara, der vi skal se om vi kan få øye på noen av de mange tusen tranene som mellomlander der i april hvert år, og det andre er Tivedens nasjonalpark, øst for nordenden av Vättern. 

Det er deilig å være på tur og å ha så mange blanke dager foran seg, og vi liker å ikke vite hvor vi skal tilbringe natta. Vi kjører E18 til Drammen, deretter østover gjennom Drøbaktunellen og inn på E18 igjen mot Stockholm. I Årjäng gjør vi et lite stopp for å avlegge Systembolaget et besøk og fylle kjøleskapet i bilen med mat for de nærmeste dagene. 

Vi har god tid, så det er liten vits i å kjøre bort hele dagen, derfor kjører vi inn på Sandaholm camping og restaurant som ligger idyllisk til i nordenden av Järnsjön. Her får vi bobilplass nesten i vannkanten, rett ved det restaurerte vanntårnet som sørget for vann til loket den gangen jernbanen gikk her. Nå er det bare trafikken fra E18 som dundrer forbi rett ved, men den sjenerer merkelig lite.

9. mai, 2019
30. mar, 2019

Vi er allerede på vår tredje tur med Cliff etter å ha hatt ham i 16 dager. Målet er litt diffust, men vi tenker Østfoldsida og legger i vei mot Svelvik for å ta «Kyststiferja» over Svelvikstrømmen. Turen er fantastisk, i nydelig vær, men med en vind som er i overkant av å være behagelig. Over Hurumlandet er det utrolig mye snø, så fottur i det terrenget skrinlegges. Turen går derfor videre til Drøbak båthavn der det er bobilplass. Vi ankommer plassen i det dagslyset sakte svinner. Etter selvkomponert grønnsaksuppe tar vi bena fatt og følger gangveien bortover mot badeplassen og deretter opp lia i boligfeltet med en fantastisk utsikt over fjorden. Det er deilig å slå seg til ro i en varm bil etterpå, med lydbok og et glass vin.