Høstferie ved Vänerns bredd

Fin plass for unger, dette her

Årets siste tur med Detthleff. Vi er allerde i oktober, og etter en sjelden varm september har høsten virkelig innhentet oss. Det nærmer seg minusgrader på gradestokken, og vinden røsker i trærne langs veien og alkovebilen vår når vi kjører nedover E6 på vei til Vänersborg. Første mål for turen er Ursand Camping utenfor Vänersborg. Her får vi en forholdsvis lun plass der vi kan skimte de hvite bølgetoppene fra Vänerns opprørte vann mellom trærne. Lyden fra bølgene møter oss som et ujevnt brøl når vi åpner bildøren.

Vi har sykler bakpå bilen, men i kveld blir det fotturer rundt på plassen. Det blåser hemningsløst, så det er deilig å krype inn i bilen og slappe av med en bok og litt nettbrett.

Tirsdag 4.10.16.

Fra Dalsbostigen

På dagens program står sykkeltur til Vänersborg. Det blåser så det rister i dag også, men i skogen er det rimelig greit. Vi skal sykle Dalsbostigen, den fantastisk morsomme og spennende veien som ble bygd tidlig på 1900-tallet. Denne veien/stien er en opplevelse, og bare den er verdt turen til Ursand Camping. I dag skinner solen, men vinden gjør det rimelig surt, så når vi kommer fram til Vänersborg er det ikke fullt så deilig som vi hadde håpet å rusle rundt i gatene. Derfor kaster vi oss på syklene, sykler til Skräckleparken, der vi nesten blåser bort, og videre på fine sykkelveier i skogen langs vannet. Her er det ganske lunt.
Tilbake i byen igjen finner vi en kafe og får oss litt mat. Ivar har drømt om smørgåstårta siden vi var i Åhus for fire år siden, og hver gang vi er i Sverige er han på jakt etter det. Har får han endelig smake det igjen, og han er lykkelig som en unge.

Utpå kvelden går vi en liten tur langs en av de mange stiene i området rundt campingen. Vi kommer inn på Sverigeleden og Dalslandsleden og bestemmer oss for å sykle langs disse dagen etter.

  • Reker på tekaka, smørgåstårta med tonfisk og liten kake på deling

  • Et av de få husa som overlevde bybrannen

  • Bastungen fyr langs Dalsbostigen

Kombitur

Bobil og kajakk. Fin kombinasjon!

Vi har kjøpt kajakker i vinter, og nå må vi lære å bruke dem. Helgen 23. - 24. april har vi meldt oss på kurs med oppmøte på Fjærholmen på øya Føynland utenfor Tønsberg. Det er nydelig vårvær, og vi har veldig lyst på å tilbringe helga i Dethleff. Hva gjør vi? Jo, vi kombinerer. 

Fredagskvelden kjører vi bobilen og  Berlingoen med kajakker på taket, inn på parkeringsplassen ved stranden på Fjærholmen. Her rigger vi oss til på kiler for å komme i water og får i oss litt mat før vi rusler ut en tur i den stille vårkvelden.

Etter en deilig natt i alkoven stiller vi til kursstart. Dagen tilbringes på og i vannet sammen med hyggelige mennesker og en særdeles inspirerende kursleder. Etter endt kursdag snubler vi inn i Dethleff, stive av kulde og fulle av fantastiske inntrykk.

Rett før mørket senker seg, krabber vi ut av bilen og går en tur rundt i området. Det er deilig å bruke litt andre muskler enn de vi brukte i kajakken. 

Søndagen trekker vi i tørrdrakt etter en deilig natts søvn, og er klare for ny dyst i det våte element. Nå er det langtur, og vi må prøve oss i ganske urolig vann. Bølgene slår inn over kajakken og det er nummeret før velt et par ganger. Utpå ettermiddagen er vi stolte eiere av hvert vårt våtkort. Vi duger til sjøs!

Slitne, men fornøyde, pakker vi vekk alt som er løst inne i Dethleff og kjører de få kilometerne ut til vårt gule hus på Tjøme. Vi har hatt en fantastisk helg! To fluer i et smekk. Bobil og kajakk. Helt topp!

Endelig på veien igjen

Vi skriver 9. april, det er vår i lufta, vi har vært på padletur tidligere på dagen, og nå er det tid for en liten prøvetur med Dethleff. Dette har vi ventet på lenge! Dagens mål er Moss, denne byen på den andre siden av fjorden, som vi bare kjører rett gjennom på vei til og fra Bastøyferja. Klokken har passert seks på kvelden før vi kan kjøre vår lille bobil inn mellom to digre bobiler, den ene med to uttrekk på venstre side, i første rad på Alphabryggen på Jeløysida. Her har vi fantastisk utsikt nordover Mossesundet. Vi fikk den siste plassen med utsikt. 

Før vi er ferdige med å lage og spise fiskesuppe, har kvelden sneket seg på og himmelen har pyntet seg med den dyp-dype blåfargen før mørket setter inn. Sjøen speiler himmelen og lyset er helt magisk når vi går en liten tur langs Sjøbadet og inn blandt spennende bebyggelse på Jeløya..

Søndagen varter opp med strålende sol. Vi skal ut og oppleve Moss og følger Kyststien gjennom gammel, spennende bebyggelse, opp langs Møllebyen ved den flotte fossen, og videre til Isdammen. Her snur vi og tar stien over Røysåsen, med de to gravrøysene og en fantastisk utsikt i alle retninger, tilbake til fossen og opp til Nesparken. Herfra går vi tilbake til kanalen der vi tar en pizza på Peppes. For en fantastisk flott by! 

  • Den blå timen

  • Vakkert ved fossen

  • Fra Røysåsen