Reiseblogg

29. sep, 2015

Etter en natt i Avranches og et besøk i Jardin des plantes og den flotte kirken der, bærer det videre nordøstover mot Paris. Planen er å kjøre til Croisy sur Eure, et helt nydelig lite sted ved elva Sure. Her ligger le Moulin de Bechet, et vakkert lite overnattingssted, men dessverre var det fullbooket. Vårt spørsmål om overnatting i herberget litt lenger nede i gata blir besvart med at en natt er for kort. 

Vi kjører videre mot Les Andelys og prøver å finne hotell i nærheten. Vårt neste forsøk er et apartmenthotell ved Seinen. Her får et svensk par som står foran oss det siste rommet! Da er det bare å kjøre videre og se om det dukker opp noe. Et par gither blir forkastet, og etter litt kjøring fram og tilbake ender vi opp på Hostellerie St Pierre. Her får vi flotte rom med utsikt til Seinen der lange lektere bukserer på elven. Nå er vi slitne etter mange timer på hjul i nydelig høstsol, og det er deilig å kunne slå seg til ro selv om prisen egentlig er i overkant av det vi synes er greit. 

29. sep, 2015

Ut på veien søndag retning Arromanche. Første stop les Andelys, men det var kort innpå. Kommer sterkere tilbake! Videre sørover til Pegasus Bridge. Vi skal se og lære litt om D-dagen og innvasjonen av Normandie. Etter en slitsom dag på diverse veier finner vi fram til et koselig lite hotel i Arromanche. Vi reiser vestover på jakt etter den amerikanske kirkegården ved Omaha Beach, men  på grunn av sterkt motlys finner vi ikke plassen. Vi får en flott tur ned på stranden i stedet. Det blåser hatter og høy så vi drar fort videre. Vel tilbake i Arromanche forsøker vi å få oss litt mat, men klokken nærmer seg 20 og alle restaurantene har sluttet å servere. Vi må ta til takke med pizza ute i gata, men pizzaen er god og de som driver sjappa er veldig hyggelige, så kvelden reddes. 

28. sep, 2015

Mandag, og vi starter dagen med et besøk i 360 graders kinoen på høyden overfor Arromanche. Dette er en film som virkelig gir deg noe å tenke på. Du blir brakt midt inn i krigssonene, og får nesten føle på kroppen hvordan soldatene hadde det! Krig er grusomt og meningsløst! 

Neste stopp er den amerikanske krigskirkegården ovenfor omaha Beach. Her går du rundt mellom tusenvis av hvite marmorkors. Kors som er reist over de falne under 2.verdenskrig. Og dette er bare en av de mange krigskirkegårdene i Normandie! igjen blir man slått av krigens meningsløshet!

Etter Omaha Beach går turen på ekstremt smale veier sørover mot Le Mont St Michel. Vel framme vandrer vi rundt på denne fantastiske klosterøya ute i St.Malo bukta der tidevannsforskjellen kan bli opp til 15 m. Det er slutten av september, likevel er det tjukt av turister her! 

 

26. sep, 2015

Dethleff er parkert, og jeg er på vei til Paris. Nå er det bestemor og barnebarntur. Først fire dager med bil i Normandie, deretter tre dager i Paris. Vi er to bestemødre og to kjekke gutter i tenårene! Denne turen har vi snakket om i mange år, og endelig er tiden her! Mellomlanding i Schiphol, og deretter Charles de Gaulle. Dette blir spennende! 

19. sep, 2015

Endelig ble det tur igjen, men vår planlagte tur til Jonsknuten på jakt etter tyttebær kunne vi bare se langt etter. Vi turde ikke å ta sjansen på at veiene var farbare, derfor pakket vi Dethleff og la i vei på den 24 km lange turen hjemmefra Tjøme og inn til Tønsberg. Her plasserte vi oss på Korten med flott utsikt mot Ilene naturreservat og over til Stokkelandet på den andre siden av Vestfjorden. Utstyrt med fjellstøvler tok vi turen gjennom et vått høstlandskap oppover i Frodeåsen siden Grevestien ut til Holmen var forvandlet til en gedigen innsjø. Fra Frodeåsen hadde vi fantastisk utsikt over byen og de oversvømte områdene rundt. Vi fikk også med oss en deilig tur opp på Slottsfjellet i den stille, mørke kvelden før vi vendte tilbake til vår kjære Dethleff nede på bobilplassen.