Reiseblogg

11. okt, 2015

Vår siste dag i Paris for denne gang. i dag skal vi opp til Mont Martre og ta en tur opp i tårnet i Sacre Ceur, den vakre kirken som skinner i hvitt på høyden over byen. Her går vi de drøye 300 slitte trappetrinnene som snor seg i spiral opp gjennom det runde tårnet. Vel oppe nyter vi en storslått utsikt over Paris. Vi finner Eifelltårnet og Triumfbuen. De ser ynkelig små ut herfra.

På Montmartre ligger også et lite Salvador Dali museum. Vi stikker innom og blir betatt av denne mannens særegne kunst. Stedet er virkelig verdt et besøk. 

Dagens siste utflukt er Luxembourghaven. Her finner vi oss en plass i solen blandt blomster og mennesker og slapper av en stund før vi tar beina fatt tilbake til hotellet på den andre siden av Seinen.

Vi feirer den siste kvelden vår med middag på Du Vieux Comptoir. I morgen blir det hjemreise. Vi har hatt en flott og opplevelserik uke i deilige Frankrike.

 

11. okt, 2015

Sacre Ceur

1. okt, 2015

Himmelen er uten en sky når vi forlater hotel Rivoli og rusler bort til Restaurant Benjamin for en petit dejeuner francaise. Etter en crepe, kaffe, juice og croissent går vi ut i den kjølige morgenen på jakt etter nye eventyr. I dag tar vi toget ut til Versailles der vi vasser rundt på slottet sammen med 6000 andre. Ikke så lett å se noe. Hagen er litt roligere, og nede ved Grande Canal spiser vi lunsj servert av en kelner som er tydelig lei av både jobben sin og de teite turistene. Altså ingen høydare så langt, men etter lunsj besøker vi The Qeens hamlet i utkanten av området. Her er det fint.

Tidligere enn beregnet tar vi toget tilbake og satser på Champs Elysees i stedet. Her besøker vi Peugeout og Mercedes. Ikke akkurat slik vi er vant til i Norge, her er det virkelig klasse! 

Dagen avsluttes med et virkelig gourmetmåltid på Du Vieux Comtoir. Denne restauranten anbefales.

 

 

1. okt, 2015

Vi våkner til nok en dag med strålende sol. I dag skal jeg endelig få besøke en borgruin, nemlig Chateau Gaillard i Les  Andelys. På en høyde ved Seinen ligger restene av borgen som Richard Løvehjerte bygde i 1196. Det sies at Borgen ble bygd i løpet av et år! Her oppe er det en fantastisk utsikt over elva og den vakre gamle byen Les Andelys. 

Så bærer det innover til Paris. Våre dager på veien er over, nå er det kun tog, metro og fly som skal frakte oss rundt. Kveldens mål er Eiffeltårnet, og vi går langs Seinen ned til Louvre og concordeplassen. Solen er i ferd med å forsvinne under horisonten når vi endelig, etter Ca halvannen time i kø, er på vei de drøye 300 meterne opp til toppstasjonen. Herfra har vi storslått utsikt over hele Paris og enda lenger. 

1. okt, 2015

Louvre