23. mai, 2016

Med kajakk til Vega.

Det er med litt klump i magen vi forlater Dethleff (skulle så gjerne tatt deg med!) og øya vår og legger i vei mot Nordland i Berlingoen med kajakkene godt festet på taket. Jeg har rundet 6o og fått seniluke, så nå skal vi nordover for å padle langs holmer og skjær på Vega. Etter en regntung fredag oppover langs Glomma og videre til Trondheim, titter sola fram på lørdag og følger oss, mer eller mindre, helt opp til Brønnøysund og ut på øya med verdensarvstatus. Havet ligger stille og mykt som fløyel når vi utpå kvelden kjører i land på Igerøy og tar fatt på siste etappe til Vika og storesøster med familie. 
Søndagen har skyfri himmel og sola varmer. Vi skal på tur ut til Santiholmen, en øy min niese og hennes mann har kjøp. Her holder de på med å sette i stand et gammelt nordlandshus. Huset var kun ei rønne da de kjøpte det for fire år siden, men nå nærmer det seg ferdig og vitner om flittige arbeidshender, lange arbeidstimer og god sans for det estetiske. Dette blir bare så lekkert!
Utpå ettermiddagen sjøsetter vi kajakkene og prøver oss på litt padling langs land helt sør på Vega. Vi padler over grunner, gjennom smale sund og nyter synet av tang, tare, stein og sand på bunnen av det krystallklare vannet.