Blogg

4. jun, 2016

Vi skriver 3. juni, og det er tid for prøvetur foran årets bobiltur nedover i Europa. i år blir vi tre på tur, og vi må gjøre noen forberedelser.  Fførste stopp er Sandefjord bobilplasss. Vi skal på konsert på Draapen bar. Leonard Cohen, tolket av Henriette Beathe Berggren. Det blir en fantastisk opplevelse.

Lørdagen bærer det i vei innover mot Oslo. Første stopp er Bærum, der vi besøker våre hyggelige frankofile venner, som vi har syklet sammen med i området rundt Bize Minervois. (Hun , Henriette Bingen Sande, har skrevet en flott bok; Sykkelferie i Frankrike. På egenhånd i Languedoc.

Fra Bærum går turen videre opp til Ekeberg Camping, der vi får plass med nydelig utsikt over hovedstaden. 

27. mai, 2016

Tirsdag, og vi skal ut med kajakkene igjen. Nå skal vi bare padle innover på øya, det vil si inn i viker og poller. Vi legger i vei fra Grimsøybrua, ut i Grimsøysundet og innover mot Kolstadsjøen. Her padler vi langs land, over meget grunne områder, men det er høyvann så vi kommer fram på de mest utenkelige steder. Været er litt ustabilt, med vind og lavt skydekke, men vi slipper regnet helt til vi er innerst i Kolstadsjøen og er klare for returen. Vi tar en liten rast før vi snur, og i løpet av det snaue kvarteret vi er i land rekker sjøen å trekke seg et godt stykke tilbake. Nå må vi bære kajakkene ut i vannet. På tilbakeveien ser vi at noen av de vikene og buktene vi besøkte på veien inn ikke lar seg forsere lenger. Det er ikke vann der! Noe vi ikke hadde tenkt på da vi bega oss ut på vannet var de sterke tidevannsstrømmene. Før vi er ute i Grimsøysundet igjen må vi gjennom en passasje med sterk strøm og virvler der kajakkene blir ganske så vanskelige å manøvrere. Jeg må innrømme at jeg ble litt skremt, men det gikk bra og etter noen kraftige padletak motstrøms kunne vi klatre ut av kajakkene i tangen, litt skjelvne, men like hele.

23. mai, 2016

Det er med litt klump i magen vi forlater Dethleff (skulle så gjerne tatt deg med!) og øya vår og legger i vei mot Nordland i Berlingoen med kajakkene godt festet på taket. Jeg har rundet 6o og fått seniluke, så nå skal vi nordover for å padle langs holmer og skjær på Vega. Etter en regntung fredag oppover langs Glomma og videre til Trondheim, titter sola fram på lørdag og følger oss, mer eller mindre, helt opp til Brønnøysund og ut på øya med verdensarvstatus. Havet ligger stille og mykt som fløyel når vi utpå kvelden kjører i land på Igerøy og tar fatt på siste etappe til Vika og storesøster med familie. 
Søndagen har skyfri himmel og sola varmer. Vi skal på tur ut til Santiholmen, en øy min niese og hennes mann har kjøp. Her holder de på med å sette i stand et gammelt nordlandshus. Huset var kun ei rønne da de kjøpte det for fire år siden, men nå nærmer det seg ferdig og vitner om flittige arbeidshender, lange arbeidstimer og god sans for det estetiske. Dette blir bare så lekkert!
Utpå ettermiddagen sjøsetter vi kajakkene og prøver oss på litt padling langs land helt sør på Vega. Vi padler over grunner, gjennom smale sund og nyter synet av tang, tare, stein og sand på bunnen av det krystallklare vannet. 

29. apr, 2016

Hei og velkommen til min lille blogg. Det er ikke sikkert det blir så voldsom aktivitet her, men noe vil det komme etter hvert. Fint å få innspill fra dere som leser også.

Vi kjøpte vår lille Dethleffs for snart 3 år siden. I løpet av denne tiden har vi hatt utrolig mye glede av den vesle bilen fra 2001. Vi bruker bilen for å komme oss ut i naturen, til nye steder i inn- og utland. Vi er ikke så veldig opptatt av bilen som sådan, men hva vi kan bruke den til og hvor den bringer oss. 

Hittil i år har vi hatt tre turer. De kan dere lese om under Med Dethleff i 2016.

Vi har en hektisk vår og forsommer foran oss, så det blir ikke så mye vi får tid til å bruke bobilen, men vi skal ut i Europa i sommer. Drøye 4 uker på veien, hovedsakelig i Frankrike, men vi har ingen fast plan. Det er det som er så flott med bobil. Vi trenger ikke planlegge så mye på forhånd. Alt vi trenger har vi jo med oss!

God bobilsesong til dere alle! :)