Min blogg, steder vi besøker med bobilen.

1. apr, 2017

Det er den siste dagen i mars, og vi skal lufte Dethleff for første gang i år. Planen er å kjøre til Olavsberget Camping for å tilbringe helgen der. Det er et fint utgangspunkt for sykkelturer, og vi skal sykle til Brevik for å ta en titt på Gry Johansens lille butikk som åpner på lørdag. Vi starter fra Tjøme ved halv sekstiden, og etter en snau time ankommer vi campingen. Her er det stille, og vi ringer nummeret som står på vinduet i resepsjonen, bare for å få greie på at plassen er stengt på grunn av for mye fuktighet i bakken. Vel, da er det bare å sette TomTom på saken, og han foreslår Langesund Bobilparkering, Stathelleveien 33 i Bamble. Det høres greit ut, men for sikkerhets skyld sjekker jeg med min nyinnkjøpte BobilApp. Denne forsikrer oss om at det stemmer. Det skal ligge en bobilplass ved Skjærgårdshallen. Vel framme finner vi likevel ikke noe som tyder på at det er noen bobilplass på stedet, men vi gir ikke opp. Bobilappen forteller oss at det er bobilplass på Lasses oppe ved E18. Da er det bare å gi på videre, men på veien svinger vi nedom Rognstranda Camping, som i følge opplysninger på nettet, er åpen hele året. Men nei da. Når vi kommer dit er det en lapp på vinduet som forteller at plassen åpner 1/5! Nå begynner det så smått å mørkne, men likevel fortsetter vi sørover til Strandsletta Camping, Valleveien 233 i Statthelle. BobilAppen forelår denne, og en rask tur på nettet forteller oss at den er åpen hele året. Det er nesten mørkt når vi ruller forbi Strandsletta, og stedet ligger i totalt mørke. En plakat på veggen forteller at de tar 350 kr døgnet for bobil, men åpent eller ikke, det gidder vi ikke å betale for ei natt! Nå satser vi på Lasses og kommer oss opp på E18 igjen. Etter en stund kjører vi nølende rundt Lasses, som er noe langt annet enn en bobilplass. Riktignok er det tømmestasjon for bobil her, men noen plass for å overnatte ser vi ikke snurten av. Nå gir vi opp og kjører tilbake til Langesund og Stathelleveien 33. Her parkerer vi Dethleff helt ytterst på den store parkeringsplassen foran Langesund bad. Klokken viser 20:30. Det er ca tre timer siden vi forlot Tjøme, og nå er vi trette og sultne. Norge er definitivt ikke tilrettelagt for bobiler!

Lørdagen merker vi tidlig at det skjer noe på plassen. En rask titt ut av vinduet forteller oss at plassen blir systematisk fyllt opp av biler. Menn i gule vester viser vei på parkeringen, og vi finner det for godt å forsvinne så fort som mulig. Med sukaten i øya flytter vi bilen tvers over rundkjøringa og inn på en liten parkeringsplass ved Spar.

18. mai, 2015

Etter at vi hadde vår kjære Dethleff på sevice i våres har han ikke vært seg selv. Rare lyder og en turboslange som stadig spratt av gjorde oss engstelige, så vi kontaktet verkstedet igjen slik at de kunne se på ham, Det var godt vi gjorde det, ellers kunne det gått virkelig galt! Verkstedet tok på seg all skylden for det inntrufne, noe hadde skjedd i forbindelse med skifte av registerreim, og vi må bare være tålmodige til alt er ordnet. Håper han snart er på hjulene igjen!

6. mai, 2015

Endelig var det tid for en litt lengre tur. Jeg hadde noen avspaseringsdager til gode og tok dem sammen med 1.mai, og dermed kunne vi ta med Dethleff på en tur rundt Vättern. Vi hadde seks hele dager til disposisjon og hadde en herlig uke i et vårgrønt Sverige. Første stopp var Bomstadbaden Camping utenfor Karlstad. Her har vi vært før, og dette er en flott plass helt inn til Vänerns bredd. Så bar det videre til Örebro, Motala (der vi besøkte det fantastiske Motormuseet) og til Berg Slussar der vi overnattet sammen med to svenske bobiler. 30 mai feirer svenskene Valborgsmesseafton, og vi var på Mullsö Camping denne kvelden. Ved Mullsjö Hotel fikk vi med oss litt av feiringen med bål, levende musikk og fyrverkeri. De to første dagene i mai tilbrakte vi på Ekudden Camping utenfor Mariestad. Dette er en deilig plass på en odde ut i Vänern. Siste natten lå vi på Revsanden utenfor Kristinehamn. Plassen ligger litt utenfor alfarvei, men er en perle, og her opplevde vi en av de flotteste kveldene i vårt liv så langt. Mer detaljert om stedene kommer på hjemmesida etterhvert.

6. mai, 2015

Vi visste ikke at slike fantes, men plutselig datt vi over denne flotte overbygde broa som krysser Tidan ikke så langt fra Mariestad.

19. apr, 2015

Tirsdag 28. april skal Dethleff og vi ut på tur igjen, og mens vi venter og gleder oss, benytter vi ledige stunder til å utforske vår fantastiske øykommune Tjøme. Denne helgen har vært spesielt aktiv med husvask, utsetting av båten, tur til et spennende nedlagt steinbrudd og til slutt kveldstur med kanoen i Røssesund.