16. mar, 2015

Sesongens første bobiltur!

Endelig kunne vi sette oss i Dethleff og sette kursen for Bogstad Camping. Foran oss lå en blank helg som lovet sol og klarvær, men kanskje litt lave temperaturer. Det siste bekymret oss ikke, for selv om bilen ikke er bygd for overvintring, har den et godt varmeapparat, og i tillegg hadde vi tatt med oss en liten vifteovn. Vi gledet oss som unger, men ble en smule betenkt da vi rullet inn på campingen der gammel møkkete snø ennå lå i store brøytehauger, og deler av plassen lå under et gråhvitt dekke. Dessuten var de fleste av de beste plassene opptatt, men vi fikk da manøvrert Dethleff inn på en naken grusflekk litt i utkanten av bobilklyngen. 
Det var utrolig deilig å våkne til sol og fuglekvitter og kjenne en frisk, kjølig vind stryke inn gjennom det lille vinduet i sovealkoven. Bogstad Camping er et perfekt utgangspunkt for turer enten man vil inn til sentrum eller gå på oppdagelsesferd i nærområdet. Lørdagen tok vi buss og trikk opp til Kjelsås og gikk nedover Akerselva. Stor vannføring gjorde turen til en fantastisk opplevelse, og vi elsker de gamle, vakre industribygningene som er så nydelig satt i stand. Etter vandringen langs elva la vi turen via det pittoreske Damstredet og til Slottet.
Da det nærmet seg kveld, og solens siste stråler skinte på Ekebergåsen, ruslet vi rundt på stiene og beundret den fantastiske kunstparken der oppe. Utrolig flott! Mens mørket la sin kappe over åsen og byen nedenfor, gikk vi trappene ned mot Gamlebyen og tok buss og T-bane tilbake til Røa.
Søndagen førte nysgjerrigheten oss bort til Lysakerelva. Sist vi var her kom vi i snakk med et eldre ektepar som fortalte at vi kunne gå langs elva helt ned til Lysaker, og dette ville vi prøve nå. Det ble en tur som gjorde intrykk! Vi trodde at det var omtrent som å gå langs Akerselva, men der tok vi dyktig feil! Her gikk vi på en spennende smal sti, delvis høyt oppe med stup rett ned i elva, og delvis helt nede ved elvebredden. På de mest utsatte stedene var det heldigvis satt opp rekkverk, ellers vet jeg ikke om jeg hadde tort å gå her. Elva gikk i fosser og stryk, man følte seg hensatt til urskog langt inne i ødemarka et sted, og det hele var en litt absurd opplevelse siden det på begge sider lå bebyggelse ganske tett innpå stupet. Vi kom ikke lenger enn til Lysejordet, ca 4 km fra Bogstad, denne gangen, men neste gang vil vi gå lenger. Kanskje vi tar bussen ned og går tilbake til Campingplassen. Turen anbefales, men man bør ikke ha altfor mye høydeskrekk.
Vi har hatt en helg med mange flotte opplevelser, og gleder oss til neste ekspedisjon som blir i påska.