1. jan, 2015

Høsttur til Amsterdam.

Så kom ilddåpen; turen til Amsterdam! Vi ville teste Dethleff i høye hastigheter over lengre tid, og målet for reisen var Amsterdam. Turen er beskrevet på hjemmesiden, så jeg tar bare med overnattingsstedene her. Første natta sov vi på Nyrup Camping utenfor Espergærde. Helt ok sted for en overnatting. Andre dagen nådde vi Campingplatz Waldwinkel utenfor Bramsche i Tyskland. Dette var en deilig plass ved foten av Kalkrieser Berg. Her var resepsjonen stengt, men vi puttet penger i en konvolutt i forhold til hvilke fasiliteter vi brukte. Dagen etter ankom vi Camping Vliegenbos i utkanten av Amsterdam. Snaue 15 min å gå til ferja som førte oss over Nordzeekanal og rett inn på sentralbanestasjonen. Hyggelig betjening, deilige dusjer, men ikke glem dopapir hvis du skal benytte deg av stedets toaletter!
Hjemover ville vi kjøre ferje over Weser og Elbe, så ruta gikk litt lenger nord. I Friedeburg fant vi Camping Marienfeld ved et lite vann, og turens absolutte kulinariske høydepunkt fikk vi på Oltmanns Landhotel & Gasthaus fra 1804. Dette stedet anbefales på det varmeste. Fantastisk atmosfære og særdeles hyggelig vertskap.
Neste overnatting hadde vi på Nordsee Camping utenfor Husum. Det blåste hatter og høy, og vi forskanset oss i bilen hele kvelden. Dagen etter landet vi på Copenhagen Camping på Amager. Her fikk vi plass på QuickStop, utenfor selve plassen. Ikke så veldig trivelig plass akkurat, men vi skulle nå bare sove. Siste overnatting hadde vi på Lisebergbyn Kärralund i Göteborg. Det er en stor plass som har alt du trenger og litt til, og det er kort vei ned til Liseberg. Dette var turens desidert dyreste overnatting. :)