11. des, 2014

Første turen med Dethleff, august 2013

Vi hentet bilen på onsdag 7. august, og allerede torsdag la vi i vei på den første prøveturen som gikk via Eikern, Hønefoss, Jevnaker og opp til Harestua. Der hadde vi tenkt å campe for å kunne sykle i Nordmarka. Forventningsfulle tråklet vi oss innover den hullete grusveien opp til Viubråtan, men vel framme var vi skjønt eninge om at dette ikke var stedet for oss.
Det begynte å bli seint, og vi trengte et overnattingssted, så vi valgte det trygge og kjørte tilbake til Jevnaker der vi fant plass på Sløvika camping ved Randsfjorden.  
Dagen etter bar det videre til Ekeberg camping i Oslo. Denne campingen ligger flott ytterst på Ekebergsletta, og herfra kan man gå ned til byen gjennom skulpturparken til Ringnes, eller ta buss inn til sentrum. Det ideelle utgangspunkt for en storbytrip.

Etter to netter på Ekeberg var det tid for hjemtur. Vi hadde syklet en del rundt i området ved Ekeberg, og nå ville vi ut i Nordmarka. Innover Maridalen snodde Dethleff seg elegant mellom syklister, rulleskiløpere og barnevognjoggere og fant en egnet parkeringsplass. Herfra syklet vi mot Sognsvann og oppover til Ullevålseter. Det var en selsom opplevelse som ikke frister til gjentakelse, i alle fall ikke på en søndag. Hele Oslo med omegn var ute i samme ærend som oss.

Utpå kvelden parkerte vi Dethleff pent utenfor huset vårt på Tjøme skjønt enige om at dette var det lureste kjøpet vi noengang hadde gjort. Vi hadde kost oss bak rattet, sett nye steder, kommet ut i naturen både til fots og på sykkel, og vi hadde sovet godt! Det ville nok bli mange turer framover!